Världens största tattoomässa

Vad är en bra början om man väl har bestämt sig för att etablera sin studio och sitt märke i  Las Vegas, Nevada? Jo, det är naturligtvis att delta i världens största tattoomässa, som finns i just Las Vegas. Alex tyckte att det var bäst att tillbringa en hel vecka i världens syndigaste stad och festa, jobba och leta efter en lämplig lokal för Pirate Island. Vi (Joni, Dennis, Ann och Asin) flög den 30 september från Kastrup och Michelle, som redan var i Utah, kom till Las Vegas därifrån.

Flygresan var lång och dryg med en mellanlandning i Atlanta. När vi kom fram till Vegas var det mörkt, jag tittade ut genom flygplansfönstret och staden bredde ut sig som ett hav av neon och lampor i öknen.
Hotellet vi bodde på heter Las Vegas Club Hotel och ligger precis intill den kända Fremont Street i downtown Las Vegas. Vi tog taxi till hotellet, slängde väskorna på sängen, duschade och gav oss iväg till The Strip. Nattens festande var långt och dyrt, taxi ut till Sapphire Club, världens största Gentleman's Club på småtimmarna och sedan tillbaka till hotellet vid lite efter klockan sex på morgonen.
Den tredje dagen startade tattoomässan "The Biggest Tattoo Show On Earth" på Mandalay Bay Convention Center. Ca 800 tatuerare, däribland några av branschens största (som t ex Bob Tyrrell, Mike DeVries, Nico Hurtado och The Horitoshi Family) deltog. Artister från världens alla hörn befann sig på mässan, och även flera världskändisar var på plats för att besöka världens största tatueringsmässa. Andra dagen på mässan gick Sylvester Stallone förbi vårt bås tillsammans med tre livvakter och en stor skara fans som följe.

En "no motorcycle club patch or club colors wearing policy" rådde på mässan, trots detta syntes flera bikers med västar. Mässan varade i tre dagar, och varje kväll avslutades med ett afterparty på olika nattklubbar på strippen. För vissa blev det för mycket av det goda - våra bordsgrannar kom in två timmar efter att mässan öppnat, med svarta solglasögon på. Det blev inte mycket tatuerande för deras del den dagen, om man säger så. Näst sista dagen gick åt till handlande av souvenirer, lite spelande på casino och ännu mer festande i syndarnas stad.

Sista dagen ägnade vi åt att åka runt och kolla på lokaler som skulle kunna passa som tattoo-studio. Vi hittade flera lokaler som vi fastnade för, framför allt en bredvid strippen vid ett område med flera affärer och snabbmatsrestauranger och parkering precis utanför. Kanske blir det där Pirate Island Las Vegas slår upp portarna. På kvällen blev det en resa till Sapphire Club igen, gratis inträde och två fria öl denna gång. Samma sak denna gång, titta på när tjejerna dansade, dricka öl och lap dances fram till klockan sex på morgonen. Limousine tillbaka till hotellet, sova en timme och sedan iväg till flygplatsen och tillbaks hem till kalla Sverige.

Att få åka till Las Vegas har varit en fantastisk och inspirerande resa, personligen tycker jag att alla någon gång borde uppleva det. Vissa detaljer fick vi dock utelämna, ni vet ju vad man brukar säga: "What happens in Vegas, stays in Vegas".

 

Rockpartner Publishing AS
Box 100
Heimdal 7473 Trondheim
Norge

Skicka mail
Ris såväl som ros
info@scanbike.se