Forever 2 Wheels 2010

För tolfte gången hölls Forever 2 Wheels Swapmeet & Show i Fredericia och redan halvvägs igenom det en dag längre arrangemanget kunde man konstatera att årets arrangemang var ett av de bästa någonsin. Sedan den enkla starten 1999, när den hölls i en gammal verkstadslokal och där knappt 800 besökare dök upp, har det skett en hel del. Danmarks största MC-swapmeet har flyttat till de stora Dronning Margrethe Haller och har vuxit från att vara ett swapmeet till att vara en mindre bikeshow, där det förutom stånd med gamla och nya delar, kläder och mc-tillbehör, nu också ställs ut customcyklar och där det arrangeras många olika sorters underhållning.

Alla goda gånger tolv

Den här gången lyckades det, säger arrangören Carsten Bøttern. Den magiska publikgränsen på 5 000 hade redan nåtts då ScanBike talade med den nöjda arrangören. Siffrorna är inte klara i skrivande stund, men det verkar vara någonting omkring 6 000, berättar Carsten. Det är ett besöksrekord som vilken arrangör som helst skulle vara stolt över, och det har aldrig varit fler anmälningar till ståndplatserna, totalt slutsålda redan tre veckor innan arrangemanget började.

Årets första Danmarks-träff

Lördagen den 6 februari öppnade Forever 2 Wheels i Dronning Margarethe Hallarna i Fredericia och det var tolfte gången det skedde i den lilla midjyska kuststaden vid Lillebælt. Utan att överdriva är det tal om en brakande succé. Från det att dörrarna gick upp till att de stängde vällde det in motorcykelentusiaster, byggare och försäljare, och inte minst herr och fru Danmark. För de vanliga "dödliga och inte motorcykelkörande" var detta stället där man kunde tillbringa en trevlig lördag med familj och vänner; en dag med underhållning, en titt på motorcykelfolket, deras motorcyklar, de finaste after-marketdelarna, krom och andra mc-grejer. Därefter en tur till korvståndet, en rökpaus på gården och en lite grundligare titt på de utställda customcyklarna - som det gärna kunde ha varit fler av!

För de många bikers och maistream motorcyklisterna var det snarare årets första träff, om än på goda grunder utan motorcyklar. Här möttes gamla och goda vänner och talade om vad man skruvade på och det utbyttes erfarenheter och det senaste sladdret från mc-miljön diskuterades. Sist men inte minst hittade man kanske den där delen man saknade, det var ju trots allt en loppmarknad.

Allt vad hjärtat begär

Här fanns allting av vad hjärtat begär; snygga cyklar av många modeller och märken var representerade, det fanns både nya och gamla. Många av landets klubbar var också representerade med stånd, där fanns bodar som sålde gamla och nya mc-tillbehör, kläder och smycken, H-D-organisationerna och motorcyklarnas svar på Kalashnikov - Dnepr och Uralklubben - och många fler. Ett konstant surrande av glada samtal och musik från stånden och underhållningen i bakgrunden. Det var det största swapmeet någonsin och i år var tre av hallarna proppfulla med montrar och åskådare. ScanBike var naturligtvis också på plats, med ett stånd och ett par feta bikes. Vi pratade med publiken och med ScanBikes läsare och vi hörde bara positiva saker om tillställningen. Samtidigt hade vi det trevligt med många människor, varav inte så få var gamla vänner och bekanta till tidningen. Carsten sa halvvägs genom första dagen, att ja, då lyckades vi sätta Danmark på världskartan den här gången, med ett riktigt bra swapmeet.

Från Sydtyskland till Gotland

Svenska Dingos MC gick till sjöss och kom hela vägen från Gotland, från Stockholm kom Eastcoast Riders MC som både hade hört och läst om utställningen i ScanBike. Det blev en upplevelse för dem och det sista de sa var att "vi" ses helt säkert till nästa år. Också folk från Sydtyskland och ett antal engelsmän hade hittat hit, till vad de kallade en god upplevelse, med god stämning och atmosfär.
Det fanns livemusik på scenen, samt en uppvisning av Bastian "Buddy" Buchans MC Freestyle Show, så underhållningen fanns på plats. Carsten själv rusade runt och försökte ha full överblick över vad som hände, och han var med anledning av dagen både nyklippt och rakad! Kanske det hade något att göra med att både fru och dotter var med som medhjälpare. Även om arrangemanget kan bli bättre, med fler utställda cyklar och något bättre mat, så kan Carsten vara både stolt och tillfreds med att hans hårda arbete nu bär frukt och att han i den meningen lyckades göra Danmarks största och bästa swapmeet med en MC-utställning dessutom. Ett arrangemang som i framtiden kommer att stå på mångas must go to-lista.

6 000 kan inte ha fel


Omkring 6 000 besökare är ett fint facit, om så bara någon har fått en god upplevelse, fått sålt något skrot eller köpt en ny hjälm, mött en sedan länge saknad vän eller väninna, ja då har vi lyckats. Som Carsten säger, bara kom igen, så många besökande på ett swapmeet kan inte ha fel! Vi kommer i varje fall att vara på plats nästa år och om du vill veta mer om arrangemanget så klickar du in på
www.Forever2wheels.dk

 

Rockpartner Publishing AS
Box 100
Heimdal 7473 Trondheim
Norge

Skicka mail
Ris såväl som ros
info@scanbike.se