Fotoshoot med BIKES & BABES...

I ett litet hus i Kvalavåg på Karmøy bor en ung tjej, Christine Dalva, med sin familj. Hon har haft fotografering som hobby i många år. För ungefär ett halvår sedan bestämde hon sig för att satsa lite mer aktivt på denna sysselsättning. Studiobakgrunder, lampor och diverse utrustning inhandlades och hennes hem blev plötsligt en välutrustad fotostudio. Efter det att hon lagt ut några fotoshoots på Facebook, där i stort sett alla modeller var vänner och bekanta, tog det fart. Bröllop, barnfoto, familjefoto och "vanliga" fotojobb hopade sig och hon hade beställningar lång tid framöver. Helgerna i höstas var oftast fullbokade, med bröllopsfotografering på lördagarna och barn- och familjebilder på söndagarna. På vardagskvällarna blixtrade det oftast till sent på natten. Med två aktiva barn i huset har det varit bra att ha en hjälpsam och tålmodig sambo, som fixar det mesta, när mor är upptagen med fotoshoots.

Tjejfester kan ofta gå i helt oanade banor och det har hänt ett par gånger att kläderna har åkt av och att de har hamnat framför Christines kameralins med mindre kläder än när de kom. Detta har resulterat i en massa roliga och kanske en aning småfräcka bilder. Jørgen, Vanguard MC Haugesund, som är god vän med samboparet på Karmøy, fick en dag se några av Christines arbeten och blev mycket imponerad. Han hävde ur sig att det skulle vara kul med några bilder av flickorna på hans bike. Christine tände på hans idé, nu skulle hon göra något annorlunda, och häftiga bikes och babes är ju alltid en hit!

En kall oktoberkväll dundrade Jørgen in på Christines uppfart, till ungarnas (Linea, tre år och Cristian, fyra år) stora förtjusning, det blev givetvis en åktur med ungarna på fältet. Stian fick nu en liten utmaning, nämligen hur man får upp 250 kg amerikanskt stål på terrassen och in i studion, eller vardagsrummet som det egentligen är. Jørgen, som är en upptagen man, överlät det hela till Stian. Redan dagen efter kom det bilder från ett testfoto, så den kom tydligen in.

Christine var superengagerad i det här jobbet och sökte efter blondiner på Facebook. De skulle helst inte vara längre än 1,70 enligt önskan från Harleyägaren - han är nämligen inte så lång själv och ville inte känna sig ännu mindre vid en fotografering. Även om denna shoot bara var en kul grej och varken Jørgen eller Christine hade möjlighet att betala för modellerna, så var flera tjejer intresserade. Tid och plats blev bestämda och nu var man förväntansfull. Då den aktuella helgen kom tog man en tur på stan dagen innan fotograferingen, för att lugna nerverna och för att alla skulle lära känna varandra lite bättre. Det är otroligt vad en lördagskväll och några öl kan göra för att bryta "isen". På söndagen var hela huset omgjort till fotostudio, med boxar fulla med kläder och tillbehör.

Stylisten Kine hade smink och locktång klara, Linn hade kommit hela vägen från Kristiansand för att få vara med om detta, medan Marita G. bara hade kört några kilometer. Jørgen hade först ingen lust att vara med på bilderna, men det var inte särskilt svårt att övertala honom, när det stod klart att han skulle stå tätt ihop med två snygga tjejer, och snygga tjejer säger Jørgen sällan nej tack till!
Några av modellerna hade tidigare erfarenhet, men några hade bara ställt upp på passbilder, så det blev en utmaning för både fotografen och stylisten. Luta dig bakåt, luta dig framåt, räta på ryggen - det blev mycket jobb för amatörerna.

Efter flera timmar inne, rullades cykeln ut, det skulle naturligtvis tas några bilder med ordentlig vestlandsnatur i bakgrunden. Som tur var, var det vindstilla denna dag, men varmt var det inte för de som skulle stå ute med lite kläder på sig. I detta sammanhang var nog Marita W. den tuffaste, för även om klockan närmade sig kväll och termometern bara visade 5-6 grader stod hon där ståndaktigt som en tennsoldat i bara trosor. Fotografen och stylisten var också tuffa, de slutade med att de hade ännu mindre kläder på sig, fast då fick Stian vara fotograf och de andra tittade bort i förlägenhet.
Efter cirka sex timmar och nästan tusen bilder på minneskortet var alla trötta och slitna, men ändå väldigt nöjda med dagen.

Nu började en massa redigeringsarbete för Christine, hon skickade några "teasers" efter några dagar, och under veckan blev fler och fler bilder klara. Det slutade med hundra kanonbra bilder, några av dem är publicerade på de involverades Facebookprofiler, och de fick omedelbart enormt många positiva kommentarer. Naturligtvis ligger det också bilder på "Lidenskap Foto"-gruppen och på FB och på Christines hemsida www.lidenskapfotograf.com.
Efter det här har Jørgen blivit lite mobbad i bikermiljön för sin "modell"-karriär, men det fick han ju räkna med... Vi hoppas och förväntar oss fler nya bildserier från den här glada Bergentjejen!

 

Rockpartner Publishing AS
Box 100
Heimdal 7473 Trondheim
Norge

Skicka mail
Ris såväl som ros
info@scanbike.se