Stavanger Tattoo Convention 2010

Stavanger Tattoo Convention har växt till att bli den publikmässigt största
Tattoo Convention i Norge. I likhet med många andra tillställningar var vädergudarna inte särskilt samarbetsvilliga i år. Detta gjorde att publiken inte strömmade till som i fjol, och det märktes tydligast på fredagen. "Men vi är jättenöjda ändå, det kom mycket folk innan och efter att det värsta vädret hade dragit förbi på fredagen", berättar Jan Tore från Leading Light Stavanger, som tillsammans med medarrangörerna Tattoo World Stavanger var värdar för eventet. "Lördagen och söndagen var helt normala när det gäller tillströmmningen av publik."


I år, precis som i fjol, hölls Stavanger Tattoo Convention i De Røde Sjøhus. Detta har fungerat under många år, så "why change a winning team"? Detsamma kan sägas om Elizabeth Warley, världens mest tatuerade senior-lady, som återigen stod "på podiet" på Stavanger Tattoo Convention, lika roligt som vanligt. Tattoo Convention handlar förstås självklart om tatueringar och det har efterhand satts en internationell prägel på de stora tattoo-happenings. Artister (och i viss mån publiken också) kommer resande från alla världens hörn och gränserna har förflyttats ganska rejält de senaste åren, eller rättare sagt - gränserna har upphört att existera på sätt och vis, även i det EU-fientliga Norge.

Stavanger Tattoo har fått ett mycket bra och professionellt rykte under de sex år det har existerat och drar mycket folk till Norges oljehuvudstad år efter år. Men sätter man värde på att man drar massor med folk till staden, något som skapar intäkter till hotell och uteställen? Nej då, tattoo är inte ens allmänt accepterat som konst bland makteliten, och det tar säkert tid, misstänker vi. Ansökan om kommunalt stöd, som till andra liknade tillställningar, stötte på patrull och det blev ett "nej" till Stavanger Tattoo. Det är skillnad mellan Jörgen Hattmakare och Kung Salomo, make no mistake about it!

Ja, ja, låt oss fokusera mer på det positiva. Tävlingar och happenings hör till arrangemang av denna kaliber, och i år lottades det ut en bild som målades "live" av Mega-trond från Leading Light och Thomas från Left Buzz på inträdesbiljetten (den lyckliga vinnaren kan du se en bild av i artikeln). Tattoo är ju i allra högsta grad ett mode, och modeuppvisning av kläder blev det också - elegant presenterade av professionella modeller med läckra kollektioner - någonting för alla smaker, med andra ord!

Status efter årets arrangemang? Stavanger Tattoo har definitivt kommit för att stanna och det kommer att växa från år till år. Sex år har avverkats och vi gläder oss redan åt 10-årsjubiléet! Publikintresset verkar inte minska, utan tattoo har blivit något som liknar gemene mans intressen, som fotboll. Jan Tore från Leading Light får sista ordet: "Utan alla frivilliga som ställer upp på Stavanger Tattoo Convention hade vi aldrig kommit i mål, jag kan inte nog betona hur tacksamma vi som arrangörer är för dessa. Många ställer upp år efter år, riktiga eldsjälar. Ett jättestort tack!"

Resultatlista:Best small one: Sjalg Hansen, artist Tomas, Let's Buzz Tattoo, Bergen

Best old school: Gunnar Bastad, artist Jason Anderson, Samuel O Beillyis Tattoo Parlour

1st prize black'n grey: Anita, artist Electric Linda, Moss

2 prize black'n grey: Ole Jørgen Brattli, artist Dan, You Gotta Love It Tattoo, Oslo

Best oriental: Odd Helge Espedal, artist Trond, Leading Light, Sandnes

Best of Friday: Andre, artist Electric Linda, Moss

Best Color tattoo: Tomas Sundstrøm, artist Noi Siamese 1969 Tattoo, Oslo

Best of Saturday: Oddis, artist Electric Linda, Moss.

 

Rockpartner Publishing AS
Box 100
Heimdal 7473 Trondheim
Norge

Skicka mail
Ris såväl som ros
info@scanbike.se