Chieftains MC Borderland firade 30 år

En av Danmarks äldsta och mest respekterade bikerklubbar – Chieftains MC Borderland, som även har avdelningar i Norge och USA – firade i början av juni 30 år i Rødding, Sønderjylland. Uppslutningen från klubbar från hela landet var stor och ScanBike var så klart också på plats, dock inte bara vid sidlinjen utan även i baren och svängandes med de lurviga på dansgolvet.

En enstaka broder från USA, den 60 år gamle Rooster från New Hampshire, hade gjort den långa resan över vattnet. Efter att han hade tillbringat några bra dagar uppe hos bröderna i Drammen i Norge, hade han gemensamt med nordbaggarna gjort resan söderut och nu var han redo för fest. På plats fanns också många lokala klubbar och så klart alla Chieftains vänner från runt om i landet.

Det bjöds på god mat till landskampen mellan Sverige och Danmark (1-0 till Danmark!) som visades med ljud på övervåningen och på storskärm utan ljud i festsalen. DJ:s spelade riktigt god bikermusik och till och med de gamla bikerveteranerna kunde inte låta bli att vicka lite på tårna. Techno var bannlyst, men framåt natten var det några som smög sig in bakom discjockeybordet och satte på lite dansmusik. På gåvobordet låg alla de flotta presenterna som gästerna hade haft med och det går knappast att ta miste på att Chieftains är populära.

Ordningsmakten dök i vanlig ordning upp innan festen drog igång och som vanligt kom de med hela svineriet. Rødding och dess omgivningar blev förklarade visitationszon och redan från klockan två på eftermiddagen började räddningstjänsten och polisen att resa tält och göra i ordning utrustningen. Samtliga visiterades och det delades ut böter på löpande band. Bland annat delades det ut böter till två stycken Dyna Street Bob, på grund av att det var för stort avstånd mellan styret och sadeln! Dessa HD:s var helt i enlighet med EU-standarden och enligt Harley-Davidsons representant i Danmark skickades det 2006 ut brev till besiktningshallar och till polisen, något som verkar ha gått dem som ska upprätthålla lagar och regler förbi. Polisen beslagtog till och med ett farligt vapen, nämligen en "tomahawk" som satt som utsmyckning på en Harley. Just denna H-D godkändes förra året, av en polis med en massa "måsskit" på axlarna, vid ingången till Superrally, men i Rødding ansågs den vara olaglig.

Festen som hölls i motorcykelklubbens välkända lokaler var minst sagt trevlig och det var glädjande att se så många människor från så många olika klubbar. De två "gamla" herrarna från danska Chieftains, Jens och Niller som har varit med sedan 1977 då den första kontakten togs med Chieftains från USA, roade sig ordentligt och var båda överens om att det skulle bli 30 år till.
Och vi blev ombedda att hälsa läsarna att: "Det har varit en fet 'körtur' ".

 

Rockpartner Publishing AS
Box 100
Heimdal 7473 Trondheim
Norge

Skicka mail
Ris såväl som ros
info@scanbike.se