Midsommarträff på Ledreborg

Om det nu kallas ”den vackra festivalen” på Skanderborg i Midtjylland, tvekar jag inte ett ögonblick att kalla midsommarträffen på Ledreborg, i närheten av Roskilde på Sjælland, för ”den vackra träffen”. Omgivningarna på den här träffen är helt enkelt något av det vackraste och även om stora och brutala motorcyklar inte alltid står i pakt med naturen, trivs bikers i den. Ledreborg slott stod under helgen den 19-20 juni som värd för Harley-Davidson Club Denmarks midsommarträff och precis som de uppemot 1100 bikers och vänner som deltog, var Scanbike på plats på ett väl genomfört arrangemang.

På själva campingområdet fanns det flera möjligheter att bli serverad olika drycker; eller vad sägs om ett whiskytält med djävulens ihärdigaste elixir och ett cognac- och cigarrtält med allt från de fetaste cigarrerna till rökning med vattenpipa. På området vid slottet låg ett stort musiktält, matbodar, tatuerare och inte minst en duktig airbrushpainter som alla kunde avnjuta i action. I Riddarsalen på själva slottet stod det Danske Landkøkken för en god och rejäl middag och därpå lade den stora ”salen” ribban för kvällens fest. Till och med på fredagen när riktigt många hade begett sig till Köpenhamn för att se AC/DC var stämningen på topp. Vi som inte hade biljetter fick nöja oss med Peter som sjöng låtar av Kim Larsen, något som han dock gjorde med bravur. Runt midnatt vände alla glada bikers tillbaka från huvudstaden, samtidigt som Midnight Blues, med allas vår Skaldede Kok, med dunder och brak gjorde anspråk på scenen. Festen höll i gång långt in på småtimmarna, men eftersom den sista halvan av festen är i ett tequilatöcken får du som läser gissa dig till hur det var.

På lördag morgon blev de flesta väckta av någon som trampade en väldigt stor katt på svansen! Det dröjde innan man var vid medvetande, men efter att ha stapplat ut i verkligheten blev man varse att det var säckpipor som användes som väckarklocka. Frukosten serverades i stortältet och när folk var mätta och belåtna var det tid för en gemensam rutt där över hundratalet bågar deltog. Efter turen samlades alla på planen framför slottet där det delades ut priser till den ”flottaste bågen” och den ”längst körda mc ”. Juryn bestod av Jack Munro, Ledreborg ägare; ordföranden i H-DCDK, Michael ”Skogshuggare” samt ordföranden i Fynsavdelningen, Peter Skytte. Den flottaste bågen på Ledreborg hade Mike Andersen från Roskilde med sin feta chopper, och tro mig när jag säger att där var kraft i den! Längst körda var Roy från England och Ann-Birgit från Norge.

Efter prisutdelningen blev det gemensamt gruppfoto på trappan upp till slottet. En stackars man fick sig världens överraskning när han hämtades i en helikopter för att tas till sitt bröllop. Då natten äntligen satte punkt på en händelserik dag bjöd Zididada upp till dans. De följdes av en grupp unga musiker som kunde sin sak och som sjöng gamla danska klassiker, men som också hade lagt till Volbeat på repertoaren. Stämningen var åter på topp och alla fick verkligen festa av sig. Redan nu kan vi berätta att man planerar att följa upp succén nästa år och vi tackar ödmjukast Susanne för inbjudan och H-DCDK för en superfest och ett bra omhändertagande.

 

Rockpartner Publishing AS
Box 100
Heimdal 7473 Trondheim
Norge

Skicka mail
Ris såväl som ros
info@scanbike.se