Route 666

Vi tittar tillbaka på året som gick och på en tur i vackra omgivningar som kanske får oss att glädjas ännu mer åt den kommande säsongen, som är på väg ganska snart. Redaktionen överlåter ordet till Kari Wattø Jacobsen:
Jag är en dam i 53-årsåldern som fick mitt MC-kort den 19 juni 2009. Det har varit spännande att lära sig att köra,  även om det blev mycket tränande i regn. När jag äntligen fick lappen, körde jag en massa den första veckan. Jag ska också upplysa er om att jag inte suttit på en motorcykel sedan jag var sexton år, så nu var jag tvungen att lära känna min Sportster 883 och träna för en speciell tur veckan efter, den 27 juni. Denna tur är en årlig tradition, som arrangeras av HOG Chapter Nordvest, Norge, den så kallade Route 666, som är ca 32 mil lång.

Dagen kom med strålande sol och blå himmel och med över tjugo graders värme. Med full tank på min Sportster 883 var jag lite nervös över hur detta skulle bli. Jag hade blivit lovad att få köra framme i täten. Där var 150 bikers (!) som mötte upp till denna tur och de kom från hela Norge. En fantastisk tripp med kanonväder och jag fick köra bakom alla de som stoppade bilar i korsningar och i rondeller. Och så hade jag en som körde jämsides med mig och passade på mig – kunde det bli bättre? Jag kände mig som en drottning när vi brummade fram, och gladdes så mycket att jag skulle kunna skrika högt av glädje!

På färjekajen var det en mäktig syn med alla cyklarna uppställda. Synen dokumenterades givetvis av filmaren Børre Muren och assistenten Steinar Langedal. Det var beställt plats på färjan Vestnes-Molde, och vi fick hela underdäcket för oss själva. Polisen fanns på plats i Molde för att stoppa bilar, och fler och fler bikers kom till hela tiden. Turen gick genom Battenfjordsøra till en bygd som heter Flemma och där vi hälsades med flaggor och banderoller och blev välkomnade med kaffe och våfflor. Cyklarna ställdes upp och alla pratade livligt. Jag kände inte så många, men det kändes bra att bara gå runt och titta och insupa stämningen, titta på alla cyklarna, dricka kaffe och äta av den medhavda matsäcken.

Alla med små bensintankar skulle köra med en captain för att fylla på bensin i Eidsvåg. De andra körde raka vägen till Åndalsnes, där de naturligtvis kom först till grilltältet. Men det blev mat till alla och det blev till och med korv över. Efter en längre paus och snack med bikers från Trondheim, var det klart för Trollstigen! Jag blev placerad bakom roadcaptainen och det var fint, jag kunde hålla jämn fart och slippa sakta ner i kurvorna. Bussarna stannade, bilarna tog hänsyn, och Børre Muren filmade hela pärlraden av cyklar uppför Trollstigen! För er som vill titta på det ligger det på Youtube.com Route666 2009 in Norway, H.O.G. Chapter Nordvest del 1 och 2 0001. En fantastisk upplevelse för alla, både de som satt på cyklarna och de som tittade på den härliga synen av alla bikers.

På toppen blev det en paus igen, och roadcaptainerna pustade lättade ut. Inga olyckor, allt hade gått bra. Sedan körde vi ner till Valldalen där vi åt och hade ett trevligt snack. Så bar det av hem igen till utgångspunkten Ålesund; svettig, trött, stel i rygg och händer efter 32 mil på min Harley, men jättelycklig och med ett bara en vecka gammalt körkort! En otroligt fin tur, och så bra som jag blev mottagen av HOG-grabbarna på min första bikertur, stor respekt till alla er som ordnade denna tur. Jag har kört en hel del denna sommar, trots det dåliga vädret, det har blivit 340 mil tills nu, men jag tänker inte parkera än. Och med mitt bankande Harleybiker-hjärta hoppas jag på fler gemensamma turer.

 

Rockpartner Publishing AS
Box 100
Heimdal 7473 Trondheim
Norge

Skicka mail
Ris såväl som ros
info@scanbike.se